Vegan pad thai waar je van blijft eten - dit receptje is zo lekker! De ingrediënten en de bereidingswijze zijn flexibel, bovendien is dit receptje zo klaar. Het kan rauw of wat minder rauw en de saus is om je vingers bij af te likken. Dit en meer op onze website https://listentoday.nl.

Vegan pad thai waar je van blijft eten

Steek je hand op als je in Thailand bent geweest en heel erg van het eten daar hebt genoten! Het is zo makkelijk om lekker te eten daar, vind je niet? Massaman curry, tom kha kai, pad thai… Overheerlijk en de gerechten zijn allemaal ook geschikt zonder vlees of vis. Wij eten trouwens tegenwoordig weer af en toe iets dierlijks, lees over het ‘waarom’ in in deze blogDit heerlijke gerechtje is echter helemaal veganistisch. Het is typisch zo’n recept waar je heel flexibel mee kunt zijn, dus zie het als een richtlijn voor een simpel smaakvol hapje. Of je het echt pad thai zou moeten noemen weet ik niet; het doet me er alleen aan denken. Maar net als met onze pizzarecepten gaat het soms meer om een vergelijking in smaak, dan dat je echt dezelfde ingrediënten gebruikt. Ik raad je wel aan om glutenvrije noedels te gebruiken – gewoon voor de afwisseling! We zijn er in Nederland een ster in om bij elke maaltijd voor gluten te kiezen. Dus of je er nou tegen kunt of niet, je lichaam zal blij zijn met de afwisseling. Ik vind zelf boekweitnoedels heel lekker, of bruine-rijstnoedels met wakame of zoete aardappel. Maar je hebt ook speciale pad thai-noedels, die zijn meestal (helaas) van witte rijst gemaakt. Kijk gewoon waar je trek in hebt of wat je tegenkomt! Wat betreft de saus kun je in plaats van alleen tahini, ook de helft vervangen voor amandelpasta of pindakaas. En of je de groenten even mee kookt of niet, is helemaal aan jou! Hier volgt het recept voor de vegan pad thai.

 

Vegan pad thai waar je van blijft eten

Voorbereidingstijd: 15 min
Kooktijd: 5 min
Hoeveelheid / aantal personen: 2 personen
Speciale benodigdheden: een spiralizer is leuk, maar een rasp kan net zo goed, of een keukenmachine

Dit is meer een richtlijn dan een recept voor een heerlijke veganistische pad thai (ik weet niet hoe letterlijk je dingen leest, maar neem me niet zo serieus; het smaakt er in elk geval naar en heeft sowieso een Thaise twist).

 

Ingrediënten vegan pad thai
  • 2 kleine courgettes
  • 2 wortels
  • 150 gram boekweit- of andere noedels
  • 1 el sesamzaadjes
  • 30 gram witte amandelen (cashew- of andere noten mag ook)
  • een half bosje koriander (ik gebruikte een klein bosje)

Voor de dressing

  • 8 tbs olijfolie (ik gebruik extra virgine)
  • de rest van het bosje koriander
  • 5 tbs tahini (of half om half met pindakaas of notenpasta)
  • 1 tbs ahornsiroop (of een zoetstof naar keuze, wel het liefst vloeibaar)
  • 1 tbs tamari (of sojasaus, maar daar zit tarwe in dus dat eet ik zelf niet)
  • sap van 1 citroen
  • een mespuntje sambal (maar een snufje cayenne- of chillipeper kan ook)

 

Instructies vegan pad thai
  1. Hak de amandelen fijn en rooster ze even. Optioneel rooster je de sesamzaadjes er op het laatst even bij, maar die zijn ‘rauw’ ook heerlijk.
  2. Creëer sliertjes van de wortels en de courgettes. Ik gebruik hiervoor een spiralizer (de Gefu Spirelli Spiraalsnijder), maar je kunt ook een rasp-stand op de keukenmachine of een doodnormale handrasp gebruiken.
  3. Kook de noedels volgens de instructies op het pak. 1 minuut voor ze klaar zijn kun je er optioneel de gesneden wortel en courgette nog even bij doen. Als lunch kan ik rauwe groenten goed hebben, voor het diner vind ik het wat zwaar. Giet daarna alles af en spoel het even na met koud water, om het kookproces te stoppen.
  4. Maak de dressing; ik mix alle ingrediënten altijd gewoon in een blender.
  5. Mix alles door elkaar en decoreer het gerecht met de rest van de koriander (fijngesneden), de geroosterde amandel en de sesamzaadjes.

Eet smakelijk! En vind je het leuk om bestaande gerechten op een gezondere manier te maken? Probeer dan ook eens één van deze heerlijke pizza’s.

In onze cursus ‘Upgrade je Eetpatroon in 1 week’ leer je onder andere wat elk gerecht moet bevatten om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Een tekort kan grote gevolgen hebben, bijvoorbeeld een schommelend gewicht, een slechte huid, slapeloosheid, om maar een paar dingen te noemen. Als je de basis weet (wat wij je in 1 week leren), kun je dat voorkomen.

 

Ben jij ook dol op pizza's, maar voel je je eigenlijk nooit zo lekker na het eten ervan? Het zou heel goed kunnen dat je, net als wij, gevoelig of zelfs allergisch bent voor tarwe, gluten of koeienzuivel. Niet getreurd, met deze 5 recepten maak je overheerlijke pizza's waarbij je je na het eten ervan energiek en vibrant zult voelen. Gratis te downloaden op http://listentoday.

Robien Hali

No Comments

Post a Comment